Arroz con coco (kokosris)

Dette er en meget smakfull og god måte å koke ris på. Ofte får man dette servert i Sør-Amerika. Prinsippet er å koke ned kokosmelk til det skiller seg og man sitter igjen med kokosolje og kokos. Dette koker man inn sammen med risen. Dette er en oppskrift tilrettelagt for Crock pot Express som er en programmerbar trykkoker.

Ingredienser til 4 porsjoner:

1 boks kokosmelk, 4 dl ris, 5 1/2 dl vann , salt etter smak og noen liker å tilsette rosiner.

Fremgangsmåte: Sett Crock pot på sautering. Hell oppi kokosmelk og kok den inn til den skiller seg og væsken forsvinner. Dette tar ca 10 min. Kokosmelken blir lysebrun og ser omtrent slik ut.

På dette tidspunktet er den egentlig klar, men mange liker å ha den enda mørkere.

Hell oppi ris, salt og vann og rør sammen. Sett Crock pot på risprogram, og la den slippe ut trykke naturlig i 10 minutter. Fluffy og smakfull ris !!

Risen er her servert med en tomatisert gryte med Hälsans filetbiter. Vegan <3

Følg gjerne denne gruppa på Facebook for mer inspirasjon til et grønnere kosthold : https://www.facebook.com/groups/veganvegetar/

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

wp-puzzle.com logo