Juiceavfall og gjenbruk

Ofte sitter man igjen med svært mye avfall fra juicemaskinen. Det er ikke nødvendig å kaste dette. Gjenbruk er smart. Bruk avfallet i supper, bakverk eller hva med en god veggieburger? 

Gjenbrukssuppe:

5 gulrøtter
2 stenger selleri
2 appelsiner
Gjennom juicemaskinen med seg. Ta vare på juicen 🙂

1 gul løk
2 kinesiske hvitløk elller noen fedd.
En god bit ingefær

Hakkes og stekes mykt i en knert olje, og tilsett gulrot/selleri/appelsin og bland det godt.


Hiv oppi krydder som feks1 ts hele fennikelfrø, 1 ts madras curry, 1 ts gurkemeie, chili og salt og pepper.
Tilsett 3 dl linser. For eksempel røde, og 1,5 l vann

Småkokes i 30 min.
Ta av en liten bolle med suppechunks, til å legge oppå, og kjør det hele med stavmikser eller blender.
Skvis over lime eller stiron. Koriander!!

Bakverk: 

Lag favorittrundstykker eller brød med avfall fra for eksempel søtpotet, gulrot og appelsin. Eller hva med gulrotmuffins?

Lasagne eller en pizzasaus med rester fra tomat, søtpotet, selleri, grønnkål, gulrot.

Kok en god grønnsakskraft og hiv i fryseren.

Eller en feit veggisburger med nøtter, bønner og rester fra rødbeter, selleri, persille, koriander. Oppskrift på dette her. (oppskrift og bilde er lånt med tillatelse:http://renmat.blogg.no/1499420004_juiceavfall_blir_gode_burgere_10084.html?fbclid=IwAR0ashGFkNcluNvIYZj3ww8SASukagVK1Gtm4ll4581IuMI92OCn2YFO2GE

Rester etter juicing kan også fryses.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

wp-puzzle.com logo